Messuraportti

Terveiset Camping & Caravan Jaarbeurs –messuilta Hollannista, jossa viime viikon lopulla piipahdimme. Katsottavaa oli kuuden ison hallin verran toinen toistaan hienompaa matkailuvaunua ja –autoa, etutelttaa ja retkeilytelttaa, kuppia ja kulhoa lisätarvikepuolella. Rantaloma ja hiekkaranta kaisloineen oli monen osaston teemana aivan kuin Lahdenkin messuilla pari viikkoa sitten, matkailuvaunut ja –autot noudattivat pitkälle samaa linjaa Lahden messujen kanssa, määrä vain oli Lahtea runsaampi.

                           

Utrechtin messujen motoksi olisi tänä vuonna kyllä hyvin sopinut tuo eräältä osastolta bongatun taulun teksti ”enjoy the little things”, koska nyt esillä oli aikaisempia vuosia paljon runsaammin pieniä 2-3 hengen kenttäkeittiötyyppisiä pop-up –katolla varustettuja vaunuja, sisä- tai oleskelutilaa niissä on vähän jos ollenkaan, muutenkin suunnittelussa on painotettu ehkä tarpeistoa ja toimivuutta enemmän kuin virtaviivaisuutta, moni on niin eksoottisen näköinen että se muuttuu silmissä jo kiehtovaksi.

                     

Erikoisvaunujen luokkaan on luettava prototyyppinä esitelty jatkettava, pop-up katolla varustettu Aero Cabin One -vaunu. Vaunussa on erityinen jatkojärjestelmä, jolla etuosaan saadaan kokopitkä king-size vuode ja kun katto on nostettu ylös, niin saadaan aivan kohtuulliset oleskelu- ja keittiötilat. Liikkuvan keittoyksikön ansiosta ateriat voi valmistaa myös ulkona, jopa jääkaapin voi avata sekä vaunun sisä- että ulkopuolelta, kätevää!

         

Oli näitä mukava tutkia ja ihmetellä mutta Suomen olosuhteisiin useimmat edellä kuvatut matkakodit saattavat olla ominaisuuksiltaan hieman haastavia eikä niitä sen vuoksi kotimaan messuilla juuri esitellä joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

Lisätarvikepuolelta yritimme bongata uutuuksia tai erikoisuuksia, no törmättiin astioihin ja paistinpannuihin, aika vähän hoksattiin mitään ihan uutta ja ennen näkemätöntä paitsi yksi, eikä se liity keittiöön. Thetford on nimittäin kehittänyt kemssan sisäosaan mainion posliinisen lieriön, jolla voi kätevästi freesata vanhan ja se on sitten jatkossa taas siisti ja helppo pitää puhtaana. Osaston esittelijän mukaan uutuus ei ollut vielä Lahden messuilla mutta muissa pohjoismaissa se on jo esitelty.

           

Vietimme messuilla pari päivää ja arvelimme valinneemme juuri ne ruuhkaisimmat päivät mutta kuulimme, että näille messuille riittää kävijöitä koko viiden päivän ajan tasaiseen ruuhkatahtiin, siihen nähden ei ole ihme, että siellä tehdään sitten paljon myös kauppoja. Monet säästävät lopullisen päätöksenteon messuille ja niinpä siellä sitten kahvikupposen äärellä kirjoitellaan oikeita kauppasopimuksia. Myös eri aiheiset, toki matkailuun liittyvät tietoiskut vetivät kuulijoita, tyhjiä penkkejä ei juuri näkynyt. Kaiken kaikkiaan messujen anti oli erittäin kiintoisa, niin kuin aina.